Składniki: 250 g filetów śledziowych 50 g masła 50 g cebuli 300 g razowego chleba Sposób wykonania: Śledzie pokroić na ukośne paseczki, które rozłożyć na brzegach kromek chleba. Następnie posiekać cebulę i ułożyć ja w środku kromek. Na środku ułożyć również kawałek masła.
Tag: śledź
Przekąski
Kanapki ze śledziem i serem
by Żaneta • • 0 Comments
Składniki: 250 g filetów śledziowych 5 jajek 2 cebule 200 g czerstwej bułki 200 g żółtego sera 50 g masła 50 g oleju sól pieprz cukier ocet winny Sposób wykonania: Śledzie, jajka oraz cebulę posiekać po czym dokładnie wymieszać aby powstała jednolita masa. Następnie dodać jeszcze bulkę namoczoną w occie winnym. Całość dokładnie wymieszać i…
Sałatki
Sałatka ze śledzia, jajek i ziemniaków
by Ania • • 0 Comments
Składniki: 200 g filetów śledziowych 3 jajka 2 ziemniaki 2 ogórki 2 jabłka 50 g sałaty ¾ szkl. majonezu 2 łyżki posiekanego szczypiorku koperek musztarda Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować po czym obrać i pokroić w kostkę. W między czasie ugotować jajka na twardo i pokroić je w plasterki. Ogórki oraz jabłka również pokroić w plasterki,…
Jajka
Jajka nadziewane śledziem z cebulką
by Marlena • • 0 Comments
Ryby
Śledź w musztardzie z grzybkami
by Sonia • • 0 Comments
Składniki: 500 g filetów śledziowych 300 g grzybów marynowanych 3 cebule 2 łyżki szczypiorku 5 łyżek oleju ocet musztarda sól Sposób wykonania: Śledzie pokroić i ułożyć na półmisku. Posypać posiekaną cebulą i oprószy solą i skropić olejem. Następnie ocet wymieszać z musztardą i polać śledzie. Wokół ułożyć pokrojone grzyby. Przed podaniem udekorować jeszcze szczypiorkiem. Przepis…