Składniki: 4 kotlety schabowe 1 łyżeczka rozmarynu ½ łyżeczki szałwii 1 zabek czosnku ½ szkl białego wytrawnego wina sól pieprz Sposób wykonania: Czosnek posiekać po czym dodać do niego rozmaryn, szałwię, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszać i natrzeć kotlety. Następnie zalać je 1 szklanką wody i trzymać na małym ogniu około 45 minut. Po tym…
Tag: składniki
Listy
Kandyzowana cebulka
by Patryk Łucki • • 0 Comments
Listy
Campari
by Natasza Ciok • • 0 Comments
Składniki: 30 ml likieru campari 30 ml wódki kostki lodu 1 plasterek cytryny Sposób wykonania: Likier wymieszać z wódką i przelać do szklanki. Wrzucić kostki lodu oraz plasterek cytryny.
Listy
Niebieski
by Olga Kardasz • • 0 Comments
Składniki: 30 ml wódki 30 ml niebieskiego curacao kostki lodu Sposób wykonania; Wódkę wymieszać z curacao i przelać do kieliszka. Przed podaniem wrzucić kostki lodu.
Listy
Żeberka w miodzie i powidłach
by Paweł Soliński • • 0 Comments
Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych 2 łyżki miodu 1 łyżka powideł śliwkowych 1 kieliszek sosu z marynowanego imbiru 1 kieliszek białego wytrawnego wina 3 łyżki jasnego sosu sojowego ½ łyżeczka pieprzu Sposób wykonania: Sos z imbiry wymieszać z białym winem oraz sosem sojowym. Doprawić do smaku pieprzem i wylać na żeberka. Ostawić na 1 godzinę.…