Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: składniki

Musztardowe żeberka Iwony

 

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 1 duża cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 30 dag pieczarek
  • szklanka bulionu warzywnego
  • 3 łyżki oleju

     

    Marynata:

  • 4 ząbki czosnku
  • 7 łyżek musztardy francuskiej
  • 1 gałązka  posiekanego rozmarynu
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki octu winnego
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 3 łyżki wódki
  • 3 łyżki  oleju sojowego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • sól, pieprz do smaku


Schab z niebiesko pleśniowym serem Iwony

Składniki: 6 schabowych kotletów 20 dkg niebieskiego pleśniowego sera 15 dkg żółtego sera gouda 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki kilka listków szałwii kilka listków majeranku kilka listków rozmarynu sól, pieprz do smak olej Sposób przyrządzenia: Kotlety schabowe umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, naciąć wzdłuż  kieszonkę, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć obranym przeciśniętym  przez praskę …

Karkówka z tabasco Iwony

Składniki: 1 kg karkówki 3-4 ząbki czosnku ¼ szklanki oliwy sól, pieprz 1 łyżeczka  białej gorczycy 1 łyżeczka mielonej kolendry sos tabasco 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 czerwone papryki 1 żółta papryka 1 zielona papryka 4 cebule kilka listków świeżego oregano Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć pokroić w poprzek włókien, oprószyć solą i pieprzem. Czosnek…

Okoń z bazylią

Składniki: 80 dag filetów okonia 3 łyżki mąki 2 łyżki posiekanej bazylii 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ziołowej przyprawy sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczonego okonia oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb. Następnie obtoczyć ją  w mące i smażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek z obu stron na złoto. Pod koniec smażenia posypać…