Składniki: 4 sznycle cielęce 2 łyżki powideł śliwkowych 2 łyżki wytrawnego białego wina szczypta mielonego cynamonu szczypta mielonego imbiru szczypta mielonych goździków sól pieprz Sposób wykonania; Do rondelka przełożyć powidła śliwkowe, które podgrzać na małym ogniu. Po czym dodać ocet oraz cynamon, imbir i goździki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.…
Tag: składniki
Listy
Jagnięcina w czosnkowej marynacie
by Agata Kryczka • • 0 Comments
Składniki: 8 kotlecików jagnięcych 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka posiekanej bazylii Sposób wykonania; Czosnek oraz bazylię posiekać po czym dodać d nich sok z cytryny oraz oliwę. Dokładnie wymieszać. Marynatę rozłożyć na kotletach jagnięcych i odstawić na całą noc. Następnego dnia upiec na grillu z…
Listy
Tilapia z cebulą
by Konrad Kosmowski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z tilapii 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka estragonu sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę drobno posiekać po czym wymieszać ją z oliwą z oliwek. Doprawić do smaku estragonem, solą oraz pieprzem. Powstałą mieszankę przełożyć na filety rybne i odstawić całość na 30 minut. Po tym czasie piec ryby…