Składniki: 1 kg filetów z pangi Marynata: 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka musztardy miodowej 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ziół prowansalskich Sposób wykonania: Do musztardy dodać sok z cytryny, sos sojowy oraz oliwę z oliwek. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić ziołami prowansalskimi. Powstałą marynatą natrzeć pangę i…
Tag: składniki
Listy
Koktajl z lodów śmietankowych i truskawek
by Zyta Gręda • • 0 Comments
Listy
Pasta z białego sera z ziołami Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg białego sera ½ szklanki śmietany ½ łyżeczki ziół / kminek, mięta, majeranek / sól, pieprz do smaku 1 pomidor 5 rzodkiewek Sposób przyrządzenia: Ser rozetrzeć ze śmietaną na gładką masę, dodać zioła, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z białym pieczywem, plasterkami rzodkiewek i plastrami pomidorów.
Listy
Koktajl bez przypraw
by Leszek Kotłowski • • 0 Comments
Składniki: 1 zielony ogórek ½ świeżego ananasa Sposób wykonania; Obrać ogórka i pokroić go na mniejsze kawałki. Ananasa również pokroić i razem z ogórkiem zmiksować na gładki koktajl. Przelać do szklanki.
Listy
Mleczno-morelowy koktajl
by Aldona Jakubowicz • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki nektaru z moreli 5 łyżek schłodzonego mleka 1 łyżka cukru 1 żółtka 2 kostki lodu szczypta gałki muszkatołowej Sposób wykonania: Do shakera wlać nektar z moreli oraz mleka. Dodać żółtka, kostki lodu oraz cukier. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Oprószyć startą gałką muszkatołową.