Składniki: 15 dag pieczarek, 1,5 l rosołu (może być z kostki) 2 dag kaparów (opcjonalnie), 25 dag ugotowanego domowego makaronu, 150 ml śmietany, 10 dag startego żółtego sera, natka pietruszki, 1 łyżka masła, sól, pieprz i majeranek do smaku. Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokroić i usmażyć na maśle. Zalać rosołem, dodać kapary. Gotować…
Tag: składniki na zupę
Zupa rybna
Pikantna czerwona zupa rybna
by Migd@l • • 0 Comments
Składniki: • świeży karp – 1,5 kg • 4 średniej wielkości płocie • łyżka oliwy z oliwek • 2 marchewki • 2 pietruszki • średni seler korzeniowy • 3 cebule • 4 ziarenka ziela angielskiego • liść laurowy • 2 łyżeczki wegety • mała puszka koncentratu pomidorowego • łyżka łagodnej pasty z czerwonej papryki •…
Zupy
Zupa ziemniaczano – porowa z sezamem
by Midg@l • • 1 Comment
Zupy
Hiszpańska zupa z małżami
by Dana • • 0 Comments
Zupa rybna
Zupa rybacka – halászlé
by Dana • • 0 Comments
Składniki: • 1 kg karpia • 1 kg leszcza, płoci lub innych ryb słodkowodnych • 2 cebule (20 dag) • 2 papryki (40 dag) • 1 łyżka przecieru pomidorowego • papryka w proszku • 1 czuszka • szczypta cukru • sól Sposób przyrządzenia: Cebule obrać i pokroić w ćwiartki. Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych…