Składniki: 5 szklanek wywaru z kości lub z mięsa 50 dag cebuli sól pieprz kieliszek białego wytrawnego wina 5 dag masła Sposób wykonania: Wywar doprowadzić do wrzenia. W między czasie zeszklic na rozgrzanym maśle posiekaną cebulę po czym wrzucić ją do wywaru. Trzymać na małym ogniu około 10 minut. Na koniec doprawić do smaku solą…
Tag: składniki na zupę
Listy
Barszcz z jajem
by Kamil • • 0 Comments
Składniki: 4 szklanki wywaru z warzyw 40 dag buraków ćwikłowych szklanka kwasu burakowego 2 grzybki sól cebula ząbek czosnku 2jajka Sposób wykonania: Gotując wywar z warzyw wrzucić do niego również grzybki. W miedzy czasie buraki ugotować do miękkości po czym je odcedzić, obrać, pokroić i dodać do wywaru razem z kwasem burakowym. Pogotować 15 minut.…
Listy
Zupa szczawiowa Roksany
by Roksana Lech • • 0 Comments
Listy
Barszcz na soku z buraków
by Adam Murawski • • 0 Comments
Składniki: 500 ml soku z kiszonych buraków 2 kostki bulionu 1 liść laurowy 5 ziarenek pieprzu 4 ziarenka ziela angielskiego Sok z ½ cytryny 1 ząbek czosnku sól pieprz cukier Sposób wykonania: Do 500 ml wody dodać kostki rosołowe, pieprz , ziele angielskie oraz liść laurowy i gotować około 20 minut. Po tym czasie dodać…