Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: składniki na zupę

Zupa z suszonych śliwek z kluskami

Składniki: 25 dkg suszonych śliwek 3 dkg mąki ziemniaczanej cynamon goździki 10 dkg cukru Sposób przyrządzenia: Śliwki dokładnie umyć, zalać wrzątkiem/ 6 szklanek/, dodać cynamon, goździki, rozgotować i przetrzeć przez sito, schłodzić. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z małą ilością zimnej wody, wlać do przecieru ze śliwek, zagotować. Podawać z kluskami.

Zupa krem z kalafiorów z groszkiem ptysiowym

Składniki: wywar z kości i warzyw około 1 litr ½ szklanki śmietany 1 żółtko 1 łyżka mąki sól, cukier, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Kalafiory umyć, podzielić na różyczki zalać gorącym wywarem, ugotować, przetrzeć przez sito. Mąkę rozmieszać z niewielką ilością zimnego wywaru i śmietaną, wlać do zupy i doprawić do smaku solą, cukrem i…

Zupa krem z czerwonej papryki

Składniki: 3  czerwone papryki 1 cebula 800 ml bulionu warzywnego 3 łyżki masła 150 ml słodkiej śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Paprykę pokroić w paski, usuwając gniazda nasienne. Następnie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać paprykę i trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie wlać ½ bulionu i …

Polewka piwna z razowym chlebem

Składniki: 1 l piwa 150 g razowego chleba 3 łyżki masła ½ łyżeczki kminku sól cukier Sposób wykonania: Chleb pokroić w kostkę po czym wrzucić na rozgrzane masło i smażyć około 4 minut cały czas mieszając. Po tym czasie wlać ½ piwa i gotować około 10 minut. Następnie całość zmiksować i wymieszać z resztą piwa.…