Składniki: 6 filetów śledziowych mały słoik majonezu ½ szkl jogurtu naturalnego 2 cebule jabłko pęczek natki pietruszki cukier pieprz Sposób wykonania: Śledzie pokroić w paseczki. Następnie cebulę pokroić w krążki a obrane jabłko zetrzeć na tarce i dodać do śledzi. Następnie majonez wymieszać z jogurtem oraz posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku pieprzem oraz cukrem…
Tag: skałdniki
Listy
Pstragi w migdałowej pierzynce
by Wiktoria Marzec • • 0 Comments
Listy
Śledzie z curry do słoika
by Natalia Pasich • • 0 Comments
Składniki: 0,5 kg filetów śledziowych 2 cebule oliwa przyprawa curry sok z cytryny musztarda Sposób wykonania: Śledzie zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia je odcedzić i pokroić na duże kawałki, które posmarować z obu stron musztardą. Natomiast cebule pokroić w krążki i część ułożyć na dnie słoja. Posypać je curry i skropić sokiem…
Listy
Śledzie z czosnkiem
by Weronika Luft • • 0 Comments
Składniki: 10 wymoczonych płatów śledziowych pół szklanki śmietany 12% pół szklanki dobrego majonezu 10 ząbków czosnku Sposób wykonania: Śledzie zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia odsączyć i pokroić na duże kawałki. Natomiast majonez wymieszać ze śmietaną oraz posiekanym czosnkiem. Polać sosem śledzie i delikatnie wymieszać.
Listy
Zielony farsz do karpia
by Basia Struzik • • 0 Comments
Składniki: 2 ząbki czosnku 5 łyżek oleju kilka kropel soku z cytryny natka pietruszki liście selera sól pieprz Sposób wykonania: Natkę pietruszki i listki selera grubo poszatkować. Dodać do nich posiekany czosnek, olej oraz kilka kropli soku z cytryny. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Farsz idealny do wigilijnego karpia.