Składniki: 8 żółtek ½ szkl cukru ¾ szkl sherry Sposób wykonania: Do żółtek dodać cukier i całość dokładnie utrzeć w kąpieli wodnej. Gdy żółtka staną się jasno żółte wówczas nie przerywając ucierania dodawać stopniowo sherry. Sos nadal ucierać do momentu gdy jego objętość zwiększy się trzykrotnie. Po przygotowaniu od razu podawać.
Tag: sherry
Listy
Sos z mielonego mięsa z odrobiną sherry
by Julita Czech • • 0 Comments
Listy
Animelka w sherry
by Waldek • • 0 Comments
Składniki: 500 g animelki 1 cebula 1 marchewka 200 g boczniaków 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 1 szkl wytrawnego sherry 2 łyki oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Animelkę dokładnie wypłukać po czym zalać osolonym wrzątkiem i gotować około 10 minut. Po tym czasie odcedzić, obrać z błonek i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie posiekaną…
Listy
Marynata do tofu
by Dominik • • 0 Comments
Listy
Chińska marynata do ryb
by Dominika • • 0 Comments
Składniki: ½ szkl sosu tamari ½ szkl wody łyżka sherry łyżka startego świeżego imbiru ½ szkl zielonej cebulki 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki oleju sezamowego 2 łyżeczki octu winnego z jabłek 2 łyżeczki cukru Sposób wykonania: Do miseczki wlać sos tamari, wodę oraz sherry. Wrzucić starty imbir, posiekaną cebulkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać…