
Składniki:
- 1 porcja ciasta naleśnikowego
- 350 g serka mascarpone
- 150 g cukru
- 3 łyżki ciemnego rumu
- skórka z 1 cytryny
- 4 łyżki rodzynek
- 50 g cukru pudru
We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Składniki: 60 g masła 1 cebulka 250g sera gorgonzola 125 g serka mascarpone 200 ml śmietany Pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle poddusić posiekaną cebulę po czym dodać starty ser, śmietanę oraz macarpone. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu do zgęstnienia sosu. Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przepis nadesłany na…
Gdy został mi serek mascarpone po tiramisu musiałam go jakoś wykorzystać – i tak oto powstał ten deser.
Składniki:
• owoce kiwi 2 sztuki
• galaretka o smkau kaktusa 1 sztuka
• śmietana kremówka 36 % 200 ml
• serek marscapone 25 dkg
Sposób przyrządzenia:
Galaretkę przygotowujemy wg. Przepisu na opakowaniu. Studzimy. Śmietanę ubijamy na prawie sztywno, dodajemy serek i ubijamy na gładką masę. Odkładamy około 5 łyżek masy serowej i wlewamy do niej 5 łyżek galaretki. Łączymy dokładnie. Galaretkę gdy stężeje to kroimy na kawałeczki.Owoce kroimy w kostkę.
Układamy w szklaneczkach :
-łyżkę masy serowej
-łyżkę masy wymieszanej z galaretką (tak aby wykorzystać wszystko na jedną warstwę na trzy desery)
-2 łyżki galaretki
-łyżkę masy serowej
-pokrojone kiwi (wszystkie rozkładamy na desery)
-łyżkę masy serowej
-na górę nakładamy galaretkę i robimy kleksy z masy serowej
-w każdy wkładamy kawałek galaretki i dekorujemy plasterkiem kiwi
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa