
Składniki:
- 1 kalafior
- 1 l bulionu warzywnego
- plaster selera i pietruszki
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
- 2 łyżki soku z cytryny
- małe op śmietany
- sól
- biały pieprz
- cukier

Składniki: 1 kg sielawy ½ szkl mąki ½ szkl oleju 1 cebula 1 pietruszka plaster selera 2 listki laurowe kilka ziaren ziela angielskiego 2 goździki ½ szkl octu 2 szkl wody szczypta cukru Sposób wykonania: Rybę oczyścić i podzielić na mniejsze porcje, które oprószyć solą i obtoczyć w mące po czym usmażyć na złoto z…
Składniki: 1 seler 1 jabłko garść rodzynków garść orzechów 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 1 mandarynka sól pieprz Sposób wykonania: Obranego selera przekroić na połówki, które ugotować w osolonym wrzątku, wówczas go odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie obrane jabłko zetrzeć na tarce i…
Składniki: 250 g selera 125 g majonezu 1 szkl jogurtu 2 łyżki octu winnego 1 łyżeczka miodu 2 jabłka 1 strąk zielonej papryki 1 strąk czerwonej papryki konserwowej 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Obrany seler pokroić w kostkę po czym podlać go odrobiną osolonej wody i trzymać na małym ogniu około…
Składniki: 2 selery 2 łyżki soku z cytryny 2 ząbki czosnku 20 dag mielonego mięsa drobiowego 1 szkl bulionu warzywnego 5 dag sera pleśniowego sól pieprz Sposób wykonania: Obrane selery przekroić na połówki po czym wydrążyć z nich miąższ i skropić sokiem z cytryny. Następnie wydrążony miąższ dodać do mięsa mielonego i…