Składniki: 16 plasterków pieczonego schabu 8 szparagów konserwowych 3 jajka 1 pęczek szczypiorku 1 łyżka majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę. Dodać do jajek majonez, posiekany szczypiorek i całość dokładnie utrzeć. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Plasterki schabu posmarować powstałą pastą. Na środku…
Tag: schab
Dziczyzna
Kotlety z dzika Niny
by Nina Lipiec • • 0 Comments
Składniki; 800 g schabu 1 cytryna 1 łyżeczka majeranku 4 łyżki mąki 100 g smalcu sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oczyścić, usunąć błony oraz nadmiar tłuszczu. Następnie dzielimy je na kotlety, które lekko rozbić tłuczkiem. Skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą, pieprzem oraz majerankiem. Odstawić na 1 godzinę pod przykryciem. Pod tym czasie…
Ryż
Ryż z wieprzowiną i krewetkami
by Justyna Rudzińska • • 0 Comments
Kotlety schabowe
Kotlety schabowe po węgiersku
by Malwina Januszewska • • 0 Comments
Składniki: 4 grube plastry schabu 100 g surowego wędzonego boczku 250 g pieczarek 100 ml białego wytrawnego wina kilkanaście listków estragonu 1 cebula 150 g wcześniej przygotowanego leczo 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól pieprz Sposób wykonania: Schab oprószyć solą oraz pieprzem po czym go obsmażyć. Następnie boczek przesmażyć na patelni,…
Schab
Schab z pieczarkami Ewy
by Ewa Karlik • • 0 Comments
Składniki: 4 porcje schabu 3 cebule 40 dag żółtego sera 50 dag pieczarek ¼ l śmietany czosnek mąką natka pietruszki Sposób wykonania: Pieczarki pokroić w plasterki, 1 cebulę posiekać i przesmażyć całość na rozgrzanej patelni, po czym wrzucić posiekany czosnek oraz śmietanę. Wymieszać i doprawić do smaku solą na koniec zagęszczając mąką. Schab usmażyć na…

