Składniki: 50 g ryżu 70 g surowego mięsa 1 jajko 1 cebula 1 łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Ryż zalać 150 ml wody i ugotować. W między czasie posiekaną cebulę przesmażyć na rozgrzanym maśle po czym zemleć razem z mięsem. Następnie dodać jajko oraz ryż, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Tag: ryż
Dodatki
Farsz z ryżu i rodzynek do knedli
by Tomasz Kazimierski • • 0 Comments
Zupy
Zupa ryżowa z baraniną
by Angelika Markowska • • 0 Comments
Ryby
Kotlety nadziewane ryżem z filetem rybnym
by Angelika Markowska • • 0 Comments
Składniki: 20 dag filetów z pangi (lub innej ryby) 1 szklanka ryżu 1 łyżeczka soli 2 jajka bułka tarta olej roślinny Sposób przyrządzenia: Ryż zalać 2 szklankami wody, dodać przyprawy .Doprowadzić do wrzenia, powoli gotować ok.5-7 minut. Następnie przykryć pokrywką i odstawić na 15 minut. Dokładnie umyte i wysuszone filety z pangi pokroić w drobną…
Zupy
Zupa ryżowa z wkładką mięsną
by Ilona Przygoda • • 0 Comments
Składniki: 1 podzielony na 8 części kurczak 1 szklanka ryżu 2 pokrojone w kostkę cebule 3 drobno posiekane ząbki czosnku posiekany koper sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Podzielonego na porcje kurczaka zalać 2 litrami zimnej wody, powoli gotować. Gdy kurczak będzie miękki wyjąć go z bulionu, odłożyć. Do wywaru dodać ryż, cebulę, czosnek, gotować aż ryż…