
Składniki:
- 1 karp/ około 2 kg/
- 3 cytryny
- 20 dkg masła
- sól, pieprz do smaku
- ostra mielona papryka
- szklanka zieleniny / mięta/

Składniki: 20 dag. płatów śledziowych 1 słoik marynowanych grzybków 2 cebule 2 marchewki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy sól pieprz Sposób przyrządzenia Wymoczone w zimnej wodzie śledzie przekroić na pół. Każdy kawałek śledzia zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką. Cebulę pokroić w plasterki. Marchewki zetrzeć na tarce. Razem z cebulą podsmażyć na oliwie.…

Składniki: 50 dkg filetów z tilapii lub pangi ½ łyżeczki czosnku w proszku ½ łyżeczki ziół prowansalskich ½ łyżeczki mielonej grubo gorczycy 3 łyżki rozpuszczonego masła lub oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Masło i przyprawy zmiksować. Filety z tilapii umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na około 15 minut. Filety ułożyć na blaszce…