Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryby

Pieczony pstrąg Patryka

Pobudź swój apetyty i przygotuj znakomity przepis na pstrąga. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz oprócz ryby koperku, natki pietruszki, masła i cytryny. 
 

Składniki:

  • 2 świeże wypatroszone pstrągi 
  • 4 łyżki masła 
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 cytryny 
  • 1 pęczka natki pietruszki
  • ½ pęczka koperku
  • sól
  • pieprz

Pieczony pstrąg Dagmary

Przepięknie pachnący, aromatyczny pstrąg. Musisz wypróbować ten przepis. Do przyrządzenia tej ryby potrzebujesz: cytryny, masła, natki pietruszki, przypraw i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 2 średnie pstrągi
  • 1 cytryna
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 1 łyżka masła 
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 

Stek z halibuta Teresy

Pychotka.pl gorąco poleca sprawdzone przepisy na znakomitości z ryb. Dziś przepis na steka z halibuta. Do jego wykonania potrzebujesz: oleju z pestek winogron, soku z cytryny, czosnku i przypraw.    
 

Składniki:

  • 2 steki z halibuta
  • 1 cytryna
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron
  • mielony grubo kolorowy pieprz
  • sól

Grillowane pstrągi Ryśka

Jest to odpowiednie miejsce dla miłośników ryb. Wypróbuj nasze przepisy. Grillowane pstrągi Ryśka. Do wykonania przepisu potrzebujesz: pstrągów, czosnku, oliwy z oliwek i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • 4 pstrągi
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • ½ łyżeczki mielonego kuminu
  • sok z 1 cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek 
  • sól 
  • pieprz