Jest to odpowiednie miejsce dla miłośników ryb. Wypróbuj nasze przepisy. Grillowane pstrągi Ryśka. Do wykonania przepisu potrzebujesz: pstrągów, czosnku, oliwy z oliwek i soku z cytryny.
Składniki:
- 4 pstrągi
- 3 ząbki czosnku
- 1 pęczek natki pietruszki
- ½ łyżeczki mielonego kuminu
- sok z 1 cytryny
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pstrągi dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek.Dodać do niej sok z cytryny i razem wymieszać.Obrany czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić do marynaty.Wrzucić jeszcze posiekaną natkę pietruszki oraz kumin.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć ryby.Odstawić na bok na co najmniej 1 godzinę.Po tym czasie kłaść ryby na rozgrzanym ruszcie.Piec około 7 minut z każdej strony.
Liczba porcji: 4