Pobudź swój apetyty i przygotuj znakomity przepis na pstrąga. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz oprócz ryby koperku, natki pietruszki, masła i cytryny.
Składniki:
- 2 świeże wypatroszone pstrągi
- 4 łyżki masła
- 2 łyżki oliwy
- 2 cytryny
- 1 pęczka natki pietruszki
- ½ pęczka koperku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Ryby dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie oprószyć je solą oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny.Do środka każdej ryby włożyć po kawałku masła oraz pęczek koperku i natki pietruszki.Wierzchy ryby lekko ponacinać.W powstałe otwory włożyć kawałki cytryny.Tak przygotowaną rybę ułożyć na blasze wysmarowanej oliwą.Wstawić do piekarnika i piec około 30 minut.
Liczba porcji: 2