Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryby

Grillowane pstrągi Poli

Dla miłośników grillowania. Zbiór znakomitych przepisów. Grillowane pstrągi Poli to nasza dzisiejsza propozycja. Lista zakupów; pstrągi, oliwa z oliwek, sok z cytryny, czosnek i natka pietruszki. 
 

Składniki:

  • kilka małych pstrągów 
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka suszonego koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 dymka
  • 1 łyżeczka kolendry
  • sól
  • pieprz

Jajecznica z łososiem Karola

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na znakomitą jajecznicę z wędzonym łososiem. Przepis zawiera: jajka, wędzonego łososia, dymkę oraz odrobinę śmietany. 
 

Składniki:

  • 4 jajka
  • 60 g wędzonego łososia
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka masła 
  • 1 dymka
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • ½ łyżeczki tymianku
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji

Pieczone dzwonka z łososia Małgorzaty

A teraz łosoś w roli głównej czyli przepis na pieczone dzwonka z łososia Małgorzaty. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: dzwonek z łososia, soku z cytryny, masła i imbiru. 
 

Składniki:

  • 4 dzwonka łososia
  • oliwa do smażenia
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 6 łyżek miękkiego masła
  • 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • 2 łyżki świeżo startego korzenia imbiru
  • 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Grillowane pstrągi Kaśki

Przepisy na ryby warte wypróbowania. Przygotuj pstrąga według naszego pomysłu. Do przygotowania tego przepisu oprócz ryb potrzebujesz: soku z cytryny, masła, oliwy z oliwek oraz czosnku. 
 

Składniki:

  • kilka małych pstrągów
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • ½ kostki masła
  • 1 duży pęczek natki pietruszki
  • kilka ząbków czosnku
  • 5 łyżek oliwy z oliwek

Dorsz i sos z kurek Patrycji

Szybkie i oryginalne przepisy na ryby. Tym razem dorsz w roli głównej. Czyli filety z dorsza podane w sosie kurkowym. Lista zakupów: filety z dorsza, kurki, cebulka i śmietanka.
 
  Składniki:
  • 2 filety z dorsza
  • 200 g kurek
  • 1 cebulka
  • 100 ml śmietanki kremówki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • tymianek