Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica z łososiem Karola

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na znakomitą jajecznicę z wędzonym łososiem. Przepis zawiera: jajka, wędzonego łososia, dymkę oraz odrobinę śmietany. 
 

Składniki:

  • 4 jajka
  • 60 g wędzonego łososia
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka masła 
  • 1 dymka
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • ½ łyżeczki tymianku
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób wykonania:

  1. Do miski wbić jajka.
    Dodać do nich śmietanę i razem roztrzepać.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem.
    Natomiast dymkę posiekać i wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem.
    Gdy lekko się zeszkli wlać jajeczną masę.
    Chwilę trzymać na ogniu po czym dorzucić wędzonego łososia pokrojonego na mniejsze kawałki i skropionego sokiem z cytryny.
    Trzymać na ogniu, aż jajka się zetną.
    Na koniec posypać posiekaną natka pietruszki.  
     
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *