Składniki: 3-4 płaty śledziowe pokrojone w kawałki 300 g śmietany 22% cebula 2 winne jabłka tarty chrzan ze słoiczka pieprz, sól, sok z cytryny Sposób wykonania: Do śmietany dodać starte na tarce jabłka, posiekaną cebulę oraz chrzan. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Śledzie pokroić na duże kawałki i zalać śmietaną.…
Tag: ryby
Listy
Duszony sum w wywrze jarzynowym
by Paulina Kordys • • 0 Comments
Składniki: 1 kg suma 50 g cebuli 100 g włoszczyzny 30 g mąki 1/8 l śmietany sól 2 łyżki natka pietruszki cytryna Sposób wykonania: Włoszczyznę obrać i pokroić na mniejsze kawałki, zalać 1 litem wody i ugotować wywar. Wówczas go przecedzić i doprawić do smaku solą. Następnie sum odfiletować i pokroić na mniejsze kawałki, które…
Listy
Marynowany łosoś z grilla
by Edyta Bień • • 0 Comments
Listy
Filet z flądry zapiekany z serem
by Katarzyna Wilk • • 0 Comments
Składniki: 500 g filetów z flądry 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki soli 2 cebule 3 łyżki masła 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 jajka 2 łyżki tartej bułki 50 g żółtego sera Sposób wykonania: Filety skropić sokiem z cytryny po czym obtoczyć w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej. Ułożyć je w…
-300x197.jpg)
.jpg)

