Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryby

Makrela z kukurydzą i jajkiem

Składniki: wędzona makrela puszka kukurydzy 4 jajka ugotowane na twardo 1 cebula 3 łyżki majonezu ½ pęczka szczypiorku sól pieprz Sposób wykonania; Z makreli oddzielić mięso od ości i podzielić na mniejsze kawałki. Następnie kukurydze odsączyć z zalewy. Ugotowane jajka na twardo pokroić na cząstki a cebulę w krążki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając…

Korzenno-winna marynata do śledzia

Składniki: 1 szkl czerwonego wina ½  czerwonego octu winnego 30-40 g brązowego cukru 3-4 goździki kawałek cynamonu 2-3 kardamony kilka ziarenek czarnego pieprzu skórka pomarańczy czerwona cebula Sposób wykonania; Do wina wlać ocet i wrzucić wszytskie przyprawy. Wówczas gotować około 5 minut na małym ogniu. Po tym czasie wrzucić jeszcze cebulę pokrojoną w krążki. Trzymać…

Sałatka z melona i tuńczyka

Składniki: mały melon puszka tuńczyka w oliwie 10 dag szynki jabłko cebula 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Z miąższu melona wydrążyć specjalną łyżeczką kulki. Następnie tuńczyka rozdrobnić widelcem na mniejsze kawałki a szynkę pokroić w paseczki. Następnie obrane jabłko zetrzeć na tarce a cebulę pokroić…

Śledź marynowany w winie

Składniki: 4 płaty śledzia w kawałkach 1 szkl czerwonego wina ½  czerwonego octu winnego 30-40 g brązowego cukru 3-4 goździki kawałek cynamonu 2-3 kardamony kilka ziarenek czarnego pieprzu skórka pomarańczy czerwona cebula Sposób wykonania; Do wina wlać ocet i wrzucić wszytskie przyprawy. Wówczas gotować około 5 minut na małym ogniu. Po tym czasie wrzucić jeszcze…