Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Korzenno-winna marynata do śledzia

Składniki:

  • 1 szkl czerwonego wina
  • ½  czerwonego octu winnego
  • 30-40 g brązowego cukru
  • 3-4 goździki
  • kawałek cynamonu
  • 2-3 kardamony
  • kilka ziarenek czarnego pieprzu
  • skórka pomarańczy
  • czerwona cebula

    Sposób wykonania;
    Do wina wlać ocet i wrzucić wszytskie przyprawy.
    Wówczas gotować około 5 minut na małym ogniu.
    Po tym czasie wrzucić jeszcze cebulę pokrojoną w krążki.
    Trzymać na ogniu kolejne 5 minut po czym odstawić marynatę do ostygnięcia.
    Gdy ostygnie zalać śledzie.
    Aby wyszły najlepesze powinny się marynować około 5 dni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *