Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledź marynowany w winie

Składniki:

  • 4 płaty śledzia w kawałkach
  • 1 szkl czerwonego wina
  • ½  czerwonego octu winnego
  • 30-40 g brązowego cukru
  • 3-4 goździki
  • kawałek cynamonu
  • 2-3 kardamony
  • kilka ziarenek czarnego pieprzu
  • skórka pomarańczy
  • czerwona cebula

    Sposób wykonania;
    Do wina wlać ocet i wrzucić wszytskie przyprawy.
    Wówczas gotować około 5 minut na małym ogniu.
    Po tym czasie wrzucić jeszcze cebulę pokrojoną w krązki.
    Trzymać na ogniu koljne 5 minut po czym odstawić marynatę do ostygnięcia.
    Na koniec ostygniętą marynatą zalać śledzie i wstawić do lodówki na conajmniej 5 dni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *