Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryby

Szaszłyki z węgorza

Składniki: 80 dag węgorza 4 kromki chleba sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczonego węgorza pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą. Następnie cebulę pokroić na plastry a chleb w kostkę. Nabijać na przemian na patyczki od szaszłyków. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 30 minut.

Dorsz w ziołowym kremie

Składniki: 4 filety z dorsza 1 marchewka 1 por/ biała część/ 1 średnia cebula sok z 1 cytryny olej mąka 1 szklanka śmietany 1 łyżeczka  posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka  posiekanej natki koperku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i odstawić na 15 minut.…