Składniki: ½ kg filetów z halibuta ½ szkl mąki ryżowej ½ szkl mąki pszennej 1 białko ½ szkl wody gazowanej ½ szkl oleju 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Obie mąki wymieszać ze sobą po czym dodać szczyptę soli , białko oraz wodę. Całość dokładnie zmiksować na gładkie ciasto. Następnie halibuta pokroić…
Tag: ryby
Listy
Łosoś pieczony w śmietanie
by Anna Kowal • • 0 Comments
Listy
Łosoś marynowany Małgorzaty
by Małgorzata Nowak • • 0 Comments
Listy
Pstrąg z chrzanem Henryka
by Henryk • • 0 Comments
Składniki: 2 pstrągi 2 ząbki czosnku 1 cytryna ½ pęczka natki pietruszki 1/3 szklanki oleju sól, pieprz do smaku świeżo starty chrzan Sposób przyrządzenia; Oczyścić i sprawić pstrągi, pozostawić głowy, usunąć oczy. Rybę dokładnie umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem roztartym z solą, oprószyć pieprzem. Do każdej ryby włożyć po kilka gałązek natki pietruszki, skropić mięso sokiem…
Listy
Kostki rybne na ostro
by Dominika • • 0 Comments
Składniki: 4 kostki rybne 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki musztardy 2 jajka sól, majeranek, tymianek 3 łyżki oleju ½ szklanki majonezu 1 łyżeczka przyprawy curry cytryna 2 pomidory Sposób wykonania: Kostki rybne rozmrozić, jajko rozmącić, wymieszać z bułką tartą i musztardą. Pastę przyprawić, solą, majerankiem, tymiankiem. Małą blaszkę posmarować olejem. Kostki rybne ułożyć na…