Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryby

Pstrąg w kminku

Składniki: 4 małe pstrągi 4 gałązki pietruszki 4 plastry cebuli Marynata: sok z 1 cytryny 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki kminku Sposób wykonania: Sok z cytryny wymieszać  z oliwa z oliwek. Następnie dodać sól, pieprz oraz kminek i całość dokładnie wymieszać. Do powstałej marynaty włożyć oczyszczone pstrągi…

Pierożki z cukinią i łososiem

Składniki: 1 cukinia 3 łyżki masła 4 plastry wędzonego łososia 1 łyżka czerwonego kawioru 1 op pierożków sól pieprz Sposób wykonania: Cukinię pokrojoną w półtalar ki przesmażyć na rozgrzanym maśle. Wówczas dodać łososia pokrojonego w paski. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. W między czasie ugotować pierożki według opisu na opakowaniu po czym wymieszać je…

Karp gotowany w warzywach

Składniki: karp ½ kg ziemniaków 1 duża marchewka 100 ml sosu sojowego 5 łyżek cukru Sposób wykonania: Karpia sprawić, pokroić w małe dzwonka. Ziemniaki obrać, oczyścić marchewkę, pokroić  w grube plastry. Zagotować ¾ litra wody, wrzucić ziemniaki i marchewkę, oraz dzwonka karpia. Gotować na małym ogniu. Wsypać cukier i wlać sos sojowy, gotować na małym…

Wigilijny karp panierowany Iwony

Składniki: karp/około 2 kg/ 2 jajka 6 łyżek mąki (pszenna i ziemniaczana) ½ szklanki bułki tartej ½ kostki masła sok z cytryny sól, biały pieprz do smaku Sposób wykonania: Rybę oczyścić, podzielić na dzwonka, oprószyć solą i pieprzem, lekko skropić cytryną i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Panierować kolejno w mące, rozkłóconych jajkach…

Pstrąg z fenkułem i migdałami

Składniki: 4 niewielkie pstrągi 3 bulwy fenkułu 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki garść płatków migdałów ½ cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Pstrągi natrzeć solą oraz pieprzem. Następnie fenkuł pokroić w plasterki i przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać rybę oraz płatki migdałowe. Całość smażyć z obu stron…