Składniki: 20 dag wędzonego łososia 2 łyżki parmezanu 2 łyżki wody mineralnej 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego 1 łyżka musztardy 1 łyżka kaparów sól pieprz cukier Sposób wykonania: Plastry wędzonego łososia ułożyć na półmisku. Udekorować je startym na dużych oczkach parmezanem oraz kaparami. Następnie do słoika wlać oliwę, ocet winny, musztardę,…
Tag: ryby
Listy
Roladki z łososia
by Gabriela Matusiak • • 0 Comments
Listy
Śledź w śmietanie jabłkiem
by Aneta Marcinkowska • • 0 Comments
Składniki: 4 filety śledziowe 1 cebula 1 jabłko winne 1 łyżka soku z cytryny 1 op śmietany szczypta cukru pudru szczypta soli i pieprzu Sposób wykonania: Filety przełożyć do miseczki. Następnie cebulę drobno posiekać a obrane jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Całość przełożyć do śmietany i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku sokiem z…
Listy
Pulpety ze szczupaka
by Bartosz Głowacki • • 0 Comments
Listy
Łosoś w sosie z fasoli
by Aneta Wilk • • 0 Comments
Składniki: 1 kg świeżego łososia 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżka posiekanego imbiru 2 łyżki posiekanej cebuli 2 ząbki czosnku 2 łyżki wytrawnego białego wina 1 łyżeczka oleju sezamowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka cukru sól pieprz Sposób wykonania: Fasolę odcedzić pozostawiając połowę zalewy. Następnie dodać do niej posiekany imbir, cebulę oraz…