Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryby

Łosoś z grilla Marzenki

Chcesz zaskoczyć swoich przyjaciół? Przygotuj im pysznego łososia z grilla. Do jego wykonania potrzebujesz: oliwy z oliwek, sok z cytryny, bazylii i lubczyku.  
 

Składniki:

  • 2 kawałki z łososia
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 2 łyżeczki suszonego lubczyku
  • ½ łyżeczki suszonej papryki łagodnej
  • 1 duży ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Marynowany stek z tuńczyka

Nie wiesz jak przygotować tuńczyka? Wypróbuj przepis na pyszne steki z tuńczyka z grilla. Lista zakupów: tuńczyk, sok z pomarańczy, czosnek i sos sojowy. 
 

Składniki:

  • 4 steki z tuńczyka
  • 1/4 szkl soku pomarańczowego
  • 1/4 szkl sosu sojowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 posiekanego świeżego oregano
  • pieprz

 

Łosoś z musztardowej marynaty

I kolejny przepis na potrawę z grilla. Tym razem ryba w roli głównej. Łosoś z musztardowej marynaty. Przepis zawiera: filety z łososia, miód, oliwę z oliwek oraz musztardę. 
 

Składniki:

  • 700 g filet z łososia 
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 1 łyżka musztardy francuskiej 
  • 3 łyżki oliwy
  • szczypta płatków chili
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
  • sól
  • pieprz
 

Grillowane filety z dorsza Łucji

Poznaj sekret przepysznych przepisów na ryby. Dziś przepis na grillowane filety z dorsza Łucji. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: filetów z dorsza, cytryny, czosnku i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 4 filety z dorsza
  • 1 cytryna
  • 1 ząbek czosnku 
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku 
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek 
  • 1 pęczek koperku 
  • sól
  • pieprz 
 

Pieczony pstrąg w folii Kingi

Przepis dla miłośników ryb. Tym razem pstrąg w roli głównej, Aby wykonać ten przepis oprócz ryby potrzebujesz: masła, cytryny, koperku i natki pietruszki. 
 

Składniki:

  • 2 pstrągi 
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy
  • sok z 1 cytryny
  • ½ cytryny 
  • ½  pęczka natki pietruszki
  • ½  pęczka koperku
  • sól
  • pieprz