Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony pstrąg w folii Kingi

Przepis dla miłośników ryb. Tym razem pstrąg w roli głównej, Aby wykonać ten przepis oprócz ryby potrzebujesz: masła, cytryny, koperku i natki pietruszki. 
 

Składniki:

  • 2 pstrągi 
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy
  • sok z 1 cytryny
  • ½ cytryny 
  • ½  pęczka natki pietruszki
  • ½  pęczka koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ryby dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Natrzeć je oliwą z oliwek oprószyć solą oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
    Do wnętrza każdej z ryb włożyć po kawałku masła.
    Umieścić również gałązki koperku i natki pietruszki.
    Tak przygotowane pstrągi ułożyć na kawałku folii aluminiowej.
    Ułożyć na nich jeszcze cytrynę pokrojoną na plasterki i całość szczelnie zawinąć.
    Tak przygotowane ryby wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 25 minut.
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *