Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryby

Lucjan na parze z owocami

Składniki: 140 dag całego Lucjana 175 g szpinaku plasterki cytryny cebulka dymka 60 g ugotowanego długoziarnistego ryżu 1 łyżeczka zmielonego imbiru 2 cebule 2 łyżeczki jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka oleju sezamowego ½ łyżeczki mielonego anyżu 1 pomarańcza Sposób wykonania: Oczyszczony szpinak sparzyć wrzątkiem i przełożyć go na dno naczynia żaroodpornego. Następnie do ugotowanego ryżu…

Ryba na parze z sosem

Składnik: 900 g ryby Lucjan 3 ząbki czosnku 2 łyżki sosu z czarnej fasoli 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 2 łyżeczki oleju sezamowego 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki wytrawnego sherry 1 por 1 czerwona papryka Sposób wykonania; Oczyszczoną rybę naciąć ukośnie 3 razy po czym natrzeć ją czosnkiem. Następnie mąkę kukurydzianą wymieszać z sosem…