Składniki: 140 dag całego Lucjana 175 g szpinaku plasterki cytryny cebulka dymka 60 g ugotowanego długoziarnistego ryżu 1 łyżeczka zmielonego imbiru 2 cebule 2 łyżeczki jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka oleju sezamowego ½ łyżeczki mielonego anyżu 1 pomarańcza Sposób wykonania: Oczyszczony szpinak sparzyć wrzątkiem i przełożyć go na dno naczynia żaroodpornego. Następnie do ugotowanego ryżu…
Tag: ryby
Porady i Ciekawostki
Ryba na parze z sosem
by Kacper Jurkowski • • 0 Comments
Składnik: 900 g ryby Lucjan 3 ząbki czosnku 2 łyżki sosu z czarnej fasoli 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 2 łyżeczki oleju sezamowego 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki wytrawnego sherry 1 por 1 czerwona papryka Sposób wykonania; Oczyszczoną rybę naciąć ukośnie 3 razy po czym natrzeć ją czosnkiem. Następnie mąkę kukurydzianą wymieszać z sosem…
Porady i Ciekawostki
Owoce morza smażone na głębokim tłuszczu
by Iza Góral • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Pieczona makrela z rodzynkami
by Wanda Czerniak • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Szaszłyki z żabnicy i krewetek
by Asia Czekaj • • 0 Comments
Składniki: 600 g żabnicy 1 strąk zielonej papryki 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny 2 ząbki czosnku sól pieprz 16 krewetek 16 liści laurowych Sposób wykonania: Rybę, paprykę oraz cebule pokroić na małe kawałki. Następnie oliwę z oliwek wymieszać sokiem z cytryny oraz sól i pieprzem. Do powstałej marynaty…