Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryby

Sandacz z sardynkami z cebulą

Składniki: 80 dag sandacza 2 cebule 1 puszka sardynek 2 łyżki masła 2 łyżki śmietany 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Sandacza podzielić na porcje, które oprószyć solą. Następnie do sardynek dodać posiekaną cebule, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem. Pastą posmarować rybę z obu stron.…

Sandacz duszony z porami z orzechami

Składniki: 80 dag sandacza 2 pory 1 szkl bulionu warzywnego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła ½ cytryny garść orzeszków pistacjowych sól pieprz listki bazylii Sposób wykonania: Sandacza pokroić w dzwonka, które oprószyć solą oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Następnie pokroić pory i przesmażyć je na rozgrzanym maśle. Wówczas wlać bulion…