Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety w panierce z suszonymi grzybami

 

Składniki:

 

  • ½ kg filetów
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki suszonych grzybów
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka przypraw do ryb
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Filety pokroić na mniejsze porcje, które oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb i odstawić na 10 minut.
W między czasie bułkę tartą wymieszać z mąką grzybową.
Po 10 minutach filety obtoczyć w mące, potem zanurzyć w roztrzepanych jajkach a na koniec w bułce tartej wymieszanej z mąką grzybową.
Smażyć na silnie rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *