Składniki: 1 kg filetów z pangi 1 kg filetów z dorsza 8 jajek 2 czerstwe bułki kostka margaryny lub masła 1/2 szklanki śmietany szczypta mielonej gałki muszkatołowej 1 szklanka mleka sól, pieprz do smaku bułka tarta tłuszcz do foremki Sposób przyrządzenia: Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Rybne filety i bułkę skręcić przez maszynkę do mięsa.…
Tag: ryby
Listy
Filet z pangi pod pierzynką
by Ewelina Manowska • • 0 Comments
Składniki: 6 filetów z pangi słoiczek chrzanu pęczek natki pietruszki pęczek zielonego koperku 3 ząbki czosnku 3 kromki chleba sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Filety z pangi umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, natrzeć filety solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem Natkę pietruszki, zielony koperek, umyć, osączyć i drobniutko…
Listy
Filet z limandy żółto płetwej gotowane z krewetkami i pomidorem
by Katarzyna Michalewska • • 0 Comments

Składniki: dwa filety rybne 2 szklanki bulionu drobiowego bez soli 1 szklanka bulionu rybnego bez soli 1 cytryna 3 ząbki czosnku 5 łyżka masła 2 pomidory 1 łyżka posiekanego szczypiorku 20 dkg gotowanych krewetek koktajlowych sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu połączyć bulion rybny i drobiowy, gotować powoli aż objętość płynu zredukuje się o…
Listy
Limanda żółto płetwa w pomidorowym sosie
by Dagmara Filar • • 0 Comments

Składniki: 74 dkg smażonych filetów z limandy Sos: 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła ½ cebuli 3 ząbki czosnku 2 łyżki mąki ¼ szklanki bulionu drobiowego ¼ szklanki białego wina ½ szklanki śmietany kremówki piure pomidorowe w ilości wg upodobań sól, pieprz, cukier Sposób przyrządzenia: Filety z ryby przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące,…
Listy
Pasta z makreli
by Otylia Borówka • • 0 Comments
Składniki: 2 wędzone makrele/ około ½ kg/ 2-3 średnie cebule 3 łyżki koncentratu pomidorowego ½ szklanki oliwy z oliwek zioła/ natka pietruszki, szczypiorek, bazylia, rzeżucha/ sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Wędzoną makrelę obrać i usunąć ości. Cebulę obrać, podzielić na połówki i razem z makrelą przepuścić przez maszynkę. Dodać koncentrat pomidorowy, oliwę z oliwek…