Składniki: 1 kg pangi 10 średnich porów/ białe części/ 4 łyżki oleju sól, pieprz do smaku 8 marchewek 30 dkg pieczarek 4 łyżki słonecznika 2 pęczki koperku świeżo wyciśnięty sok z 2 cytryn Sposób przyrządzenia: Pory umyć, oczyścić, pokroić w grube plastry. Marchew umyć, obrać i też pociąć plastry. Pory gotować 1-2 minuty we wrzątku…
Tag: rybne
Ryby
Pikantny paprykarz z koperkiem
by Karol Kordowski • • 0 Comments
Składniki: ½ kg pangi 2 cebule 2 łyżki mąki 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy sól, pieprz, ostra czerwona papryka koperek ½ szklanki śmietany 30% Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą , pieprzem i papryką. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę, posmarować filety. Następnie pokroić rybę w kostkę, oprószyć mąką. Cebulę obrać,…
Ryby
Rolmopsy na ostro
by Marcin Dyduch • • 0 Comments
Panga
Panga z warzywami w śmietanowym sosie
by Gosia Smołka • • 0 Comments
Panga
Filet z pangi na ziemniakach
by Marta Zwierz • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów pangi ½ kg ziemniaków 4 ząbki czosnku 6 łyżek oliwy z oliwek pęczek natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę umyć i osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w grubsze plastry ok. 5 cm. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.…