Składniki: 1 kg polędwicy przyprawa do grilla olej Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić na 2-3cm plastry. 3 Łyżki przyprawy wymieszać z 6 łyżkami oleju, dodać do mięsa i odstawić na godzinę. Plastry polędwicy piec na ruszcie do momentu, aż uzyska złocisty kolor/ około 15-20 minut / z każdej strony. Przepis na…
Tag: ryba
Listy
Grillowane, marynowane steki z łososia
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Szaszłyki z karkówki na grillu
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Żeberka na grillu z miodem
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Filety śledziowe z grzybami
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 20 dag. płatów śledziowych 1 słoik marynowanych grzybków 2 cebule 2 marchewki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy sól pieprz Sposób przyrządzenia Wymoczone w zimnej wodzie śledzie przekroić na pół. Każdy kawałek śledzia zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką. Cebulę pokroić w plasterki. Marchewki zetrzeć na tarce. Razem z cebulą podsmażyć na oliwie.…