Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Zapiekanka z wędzonego dorsza

Składniki: 30 dkg wędzonych filetów z dorsza 1 mała bułeczka 2 łyżki mleka 1 żółtko jajka 2 cebule 1 łyżka masła 1 łyżka tartej bułki 2 łyżki tartego sera śmietana Sposób przyrządzenia: Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Rybę, namoczoną bułke, cebulę zmielić w maszynce do mięsa, dodać jajko,…

Wędzona ryba zapiekana z jajkami i ziemniakami

Składniki: 35 dkg z filetów z wędzonej ryby 2 ziemniaki 1 szklanka mleka 6 jaj 2 łyżki gęstej kremówki 1 papryka 1 cebula sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, obgotować przez 10 minut w osolonej wodzie, odcedzić. Mleko wymieszać ze szklanką wody, podgrzać, dodać rozdrobnioną wędzoną rybę, moczyć przez 2 minuty,…

Filet z tilapii w pikantnym sosie

Składniki: 50 dkg filetów z tilapii lub pangi ½ łyżeczki czosnku w proszku ½ łyżeczki ziół prowansalskich ½ łyżeczki mielonej grubo gorczycy 3 łyżki rozpuszczonego masła lub oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Masło i przyprawy zmiksować. Filety z tilapii umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na około 15 minut. Filety ułożyć na blaszce…

Tilapia w sosie cytrynowym

Składniki: 2 filety z tilapii sok z jednej cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 4 łyżki masła 2 łyżki oleju mąka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety z tilapii umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić na 30 minut. Tak przygotowane porcje ryby obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać 2 łyżki…