Składniki:
- 1 kg łososia
- ½ kg porów/ białe części/
- 1 szklanka białego wytrawnego wina
- sok z 1 cytryny
- 3 plasterki cytryny
- 3 łyżki masła
- sól, biały pieprz do smaku
Składniki: 4 filety z dorsza 1 marchewka 1 por/ biała część/ 1 średnia cebula sok z 1 cytryny olej mąka 1 szklanka śmietany 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka posiekanej natki koperku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i odstawić na 15 minut.…
Składniki: 1 kg ryby morskiej 1 puszka ananasa 1 banan kawałek czerwonej papryki 1 jajko 2 łyżki masła sos sojowy chili sól, pieprz do smaku 4 łyżki mąki bułka tarta olej Sposób przyrządzenia: Ananasa osączyć na sicie, syrop wymieszać z przyprawami, marynatą zalać pokrojone kawałki ryby, odstawić na godzinę. Kawałki ryby osączyć, panierować w mące,…
Składniki: 1 kg mięsa z miruny 1 mała główka czosnku 1 pęczek koperku 2 jajka 1 namoczona bułka kajzerka/odciśnięta/ 1 cebula sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka masła smalec do smażenia bułka tarta do panierowania Sposób przyrządzenia: Mięso przepuścić przez maszynkę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, jajko i odciśniętą bułkę, doprawić do smaku…