Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Śledzie w koperkowej marynacie Iwony

Składniki: 6 filetów z solonych śledzi 3 łyżki octu spirytusowego 9 łyżek wody mineralnej sól i cukier do smaku 3 ziarna ziela angielskiego 1 jagoda jałowca ½ czerwonej cebuli 2 łyżki świeżo posiekanego kopru Sposób przyrządzenia: Śledzie zalać zimną wodą i 2, 3 krotnie ją zmieniając moczyć aż uzyskają pożądany smak, odcedzić, osuszyć na papierowym…

Sos z wędzonej ryby

Składniki: 1 filet wędzonej ryby ½ szkl majonezu 1łyżka papryki w proszku 2 jajka 1 łyżka posiekanego szczypiorki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Filet rybny drobno pokroić po czym dodać do niej majonez. Wrzucić posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek oraz paprykę w proszku. Dodać jeszcze drobno pokrojone jajka i całość dokładnie…

Sos z tuńczyka Oli

Składniki: 3 surowe żółtka 3 ugotowane na twardo żółtka 2 łyżki śmietany 3 łyżki oliwy z oliwek 1 puszka tuńczyka w oleju 1 łyżka posiekanej bazylii sól pieprz sok z ½ cytryny Sposób wykonania: Gotowane i surowe żółtka rozetrzeć ze sobą. Następnie dodać sok z cytryny i nadal ucierać. W trakcie dodawać stopniowo po odrobinie …

Szaszłyki z węgorza

Składniki: 80 dag węgorza 4 kromki chleba sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczonego węgorza pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą. Następnie cebulę pokroić na plastry a chleb w kostkę. Nabijać na przemian na patyczki od szaszłyków. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 30 minut.