Składniki:
- 1 kg. filetów soli
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka mąki
- 15dag. masła
- 4 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 cytryna
- sól
- pieprz
Składniki: 80 dkg filetów z łososia 2 szklanki wytrybowanych pokrojonych na ćwiartki czereśni 3 łyżki masła 3 łyżki czerwonego octu winnego 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanka wody sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu wymieszać czereśnie, masło, ocet i miód. Doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu 10 minut. Mąkę ziemniaczaną…
Składniki:
Składniki: 1 kg filetów z sandacza ze skórą 5 dkg pokrojonej w cienkie słupki marchewki 5 dkg pokrojonego w cienkie słupki selera 5 dkg drobno pokrojonej szalotki 2 łyżki grubo pokrojonej naci kolendry 200 ml czerwonego wytrawnego wina 200 ml esencjonalnego bulionu mięsnego 8 dkg masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać masło, dodać…