Składniki:
- 2 pęczki włoszczyzny
- 4 łyżki masła
- 3 łyżki śmietany 30%
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- 4 cienkie kotlety schabowe
- 2 łyżki masła klarowanego
- ¼ l bulionu
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Składniki: 4 plastry schabu sól pieprz papryka mielona 1 cebula 60 g kapusty kiszonej 3 łyżki oleju ¼ l wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1-2 łyżki mąki pszennej ½ pojemniczka śmietany Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą, pieprzem oraz papryką po czym ułożyć na plastrach posiekaną cebule i poszatkowaną kapustę. Plastry zwinąć w rulon i spiąć…
Składniki: 30 dkg cielęciny w plastrach 5 dkg szynki wędzonej 2 gotowane na twardo jajka 2 łyżki masła 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki śmietany sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Plastry cielęciny „rozbić” tłuczkiem do mięsa. Najpraktyczniej jest to zrobić w grubym woreczku foliowym. Rozbite płaty mięsa przyprawić, skropić sokiem z cytryny. Na każdym ułożyć…