Składniki: 4 gałązki koperku 4 łyżki masła 2-3 łyżki oliwy 1 cebula 1 seler 450 g ryżu 750 ml rosołu wołowego łyżki startego parmezanu sól biały pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzane masło wymieszane z oliwą wrzucić posiekany seler, cebulę oraz pokrojone gałązki koperku. Całość wymieszać i trzymać na ogniu ok. 5-7 minut. Następnie zwiększyć ogień…
Tag: risotto
Risotto
Risotto z sosem małżowym
by Ewka • • 0 Comments
Risotto
Risotto z kokosem
by Natalia Szczurek • • 0 Comments
Składniki: 20 dag ryżu 4 cebule 3 łyżki oleju ¾ l rosołu 10 dag wiórków kokosowych 1 łyżeczka posiekanej melisy 1 łyżeczka startej skórki cytrynowej 1 łyżeczka kurkumy Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas wrzucić ryż i przez chwilę razem smażyć po czym stopniowo dolewać rosół. Trzymać na małym ogniu pod przykryciem…
Risotto
Risotto z indykiem i orzechami włoskimi
by Natalia Szczurek • • 0 Comments
Risotto
Risotto z wołowiną i orzechami
by Artur C • • 0 Comments
Składniki: 1 szalotka 4 ząbki czosnku 1 por 4 podłużne pomidory 3 gałązki tymianku 4 gałązki bazylii 1 łyżka oliwy z oliwek 70 dag mielonej wołowiny ¼ szkl. orzechów 1 ½ szkl. ryżu arborio ½ szkl. wytrawnego czerwonego wina 4 ½ szkl. bulionu 1/3 szkl startego sera asaigo pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzaną oliwę wrzucić…