Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pulpety

Pulpety rybne Agi

Przygotuj z nami pyszne rybne pulpety, przepisu Agnieszki. Do  ich wykonania potrzebujesz: filetów rybnych, jajka, majonezu, czosnku i przypraw.   
 

Składniki:

  • 75 dag filetów dorsza
  • 25 dag ugotowanych ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku 
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka majonezu 
  • sól 
  • pieprz
  • olej do smażenia

Rybne pulpety Ewy

Kolejna propozycja na przygotowanie potrawy z ryby. Rybne pulpety Ewy.  Będziesz zaskoczony jakie dobre.  Aby je przyrządzić potrzebujesz: filetów rybnych, jajek, bułki, mleka oraz przypraw. 
 

Składniki:

  • 1 kg filetów z ryb
  • 10 dag bułki kajzerki
  • 1 szkl mleka
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • ½ łyżeczki tymianku
  • olej do smażenia 

Rybne pulpeciki

Czy próbowałeś kiedyś przyrządzić pulpety, ale z rybnego mięsa? Polecamy ten przepis. Do wykonania naszych pulpecików potrzebujesz: filetów z dorsz, jajka, bułki oraz mleka. 
 

Składniki:

  • 30-40 dag filetów z dorsza 
  • 1 małe jajko
  • 1 czerstwa bułka
  • 1 szkl mleka
  • 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku 
  • szczypta ostrej papryki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Kotleciki z kaszy gryczanej

Na pewno zaciekawi cię ten przepis na kotleciki z kaszy gryczanej.  Nie dość, że są pyszne to jeszcze bardzo zdrowe. Do ich wykonania potrzebujesz: kaszy gryczanej, masła, jajek, sera oraz przypraw. 
 

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy gryczanej
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka soli
  • 300 g białego sera
  • 2 jajka
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka pieprzu

Pulpety cielęce ze szpinakiem

Fajny przepis na urozmaicenie pulpetów czy mielonych kotlecików. Czyni nasz przepis na mielone pulpety ze szpinakiem. Do ich wykonania potrzebujesz: mielonej cielęciny, liści szpinaku, cebuli, żółtek oraz przypraw.

Składniki:

  • cielęcina i wątroba z rosołu
  • 30 dag szpinaku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • sok i starta skórka z ½ cytryny
  • 2 surowe żółtka
  • mąka
  • sól
  • pieprz