Kolejna propozycja na przygotowanie potrawy z ryby. Rybne pulpety Ewy. Będziesz zaskoczony jakie dobre. Aby je przyrządzić potrzebujesz: filetów rybnych, jajek, bułki, mleka oraz przypraw.
Składniki:
- 1 kg filetów z ryb
- 10 dag bułki kajzerki
- 1 szkl mleka
- 2 jajka
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- ½ łyżeczki tymianku
- olej do smażenia
Sposób wykonania:
-
Filety rybne opłukać pod bieżącą wodą po czym zemleć je w maszynce.Rybną masę przełożyć do miski.Wbić do niej jajka oraz dodać bułką namoczoną w mleku.Następnie wrzucić obraną cebule drobno posiekaną oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić jeszcze do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem.Z powstałej masy formować pulpeciki.Kłaść je na patelni z rozgrzanym olejem i smażyć na złoty kolor.
Liczba porcji: 6