Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pstrągi

Pstrąg z chrzanem

Składniki: 4 pstrągi 4 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 1/3 szklanki oleju 2 cytryny sól, pieprz do smaku świeżo starty chrzan 1 łyżka masła   Sposób przyrządzenia: Sprawić pstrągi, pozostawić głowy, usunąć oczy, dokładnie umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, natrzeć roztartym z solą czosnkiem, oprószyć  pieprzem. Do środka każdej ryby włożyć natkę pietruszki, skropić sokiem…

Pstrągi w sosie owocowym z migdałami

Składniki: 4 pstrągi 5 łyżek soku z cytryny 1 ½ szklanki jasnych winogron ½ szklanki bulionu z kostki 1 szklanka śmietany 2 łyżki mąki ½ szklanki płatków migdałowych sól, pieprz do smaku 5 łyżek masła ½ szklanki białego wina Sposób przyrządzenia: Ryby umyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem i obtoczyć w mące. Winogrona…