Składniki:
-
- 4 oczyszczone pstrągi tęczowe
- 2 szklanki pokrojonych w plastry pieczarek
- 4 posiekane szalotki
- 3 łyżki oliwy
- sól, pieprz
Składniki: 4 pstrągi 4 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 1/3 szklanki oleju 2 cytryny sól, pieprz do smaku świeżo starty chrzan 1 łyżka masła Sposób przyrządzenia: Sprawić pstrągi, pozostawić głowy, usunąć oczy, dokładnie umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, natrzeć roztartym z solą czosnkiem, oprószyć pieprzem. Do środka każdej ryby włożyć natkę pietruszki, skropić sokiem…
Składniki: 4 pstrągi 5 łyżek soku z cytryny 1 ½ szklanki jasnych winogron ½ szklanki bulionu z kostki 1 szklanka śmietany 2 łyżki mąki ½ szklanki płatków migdałowych sól, pieprz do smaku 5 łyżek masła ½ szklanki białego wina Sposób przyrządzenia: Ryby umyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem i obtoczyć w mące. Winogrona…
Składniki: 4 wypatroszone pstrągi sok z ½ cytryny 2 łyżki maki 2 jajka 40 g płatków migdałowych 5 łyżek oleju 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczone pstrągi oprószyć solą oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjąć z lodówki, obtoczyć je w mace potem…