Składniki:
1/2szklanki mąki pszennej
1/2szklanki mąki ziemniaczanej
4jajka
1szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki: 10 mandarynek, słodkich bez pestek 30 dkg cukru 1 szklanka soku pomarańczowego szczypta cynamonu Sposób przyrządzenia: Mandarynki umyć ciepłą wodą, osuszyć. Obrać dokładnie ze skóry i włókniny, podzielić owoc na części. Przygotować karmel. W rondlu rozgrzać cukier, powoli podgrzewać aż lekko zbrązowieje i zaczną się tworzyć Bomble, dodać sok pomarańczowy i szczyptę cynamonu. Dodać…
Składniki: 30 dkg dobrego, gęstego jogurtu 10 dkg miodu 2 banany Dodatki: tarta czekolada owoce Sposób przyrządzenia: Jogurt, obrane i pokrojone banany, miód zmiksować, Wstawić do zamrażarki, pozostawić na około 8 godzin. Dno i boki pucharku obłożyć owocami, nałożyć zamrożonego musu, posypać tartą czekoladą i podawać. Pychota.
Składniki: 2 duże, dojrzałe nektarynki lub brzoskwinie 1 kiwi 2 słodkie migdały 1 jajko 1 białko jajka 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki cukru pudru Sposób przyrządzenia: Żółtko jajka oddzielić od białka, białko schłodzić mocno w lodówce. Nektarynki przekroić na połowę, usunąć pestki, łyżeczką ostrożnie wydrążyć część miąższu, Kiwi obrać ze skóry. Miąższ nektarynki, kiwi i…
Składniki: paczka ryżu preparowanego 15 dag krówek 25 dag toffi łyżka mleka 1/2 kostki margaryny 3 łyżeczki kakao Sposób przyrządzenia: Na małym ogniu zagotować margarynę, krówki i mleko. Następnie dodać kakao, ryż, wymieszać i lekko przestudzić. Z masy uformować kulki lub szyszki i odstawić do ostygnięcia. Można obtoczyć je w wiórkach kokosowych, maku, cukrze krysztale.