Składniki: opakowanie mrożonki do leczo 15 dkg wędzonego boczku 1 mała cebula łyżeczka słodkiej mielonej papryki łyżka koncentratu pomidorowego 3 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Cebule obrać i posiekać, boczek pokroić w niedużą kostkę. Rozgrzać olej i wrzucić boczek, zrumienić. Dodać cebulkę i paprykę, smażyć jeszcze około 3 minuty. Wrzucić mrożonkę, oprószyć…
Tag: przepisy
Listy
Kurczak ze śliwkami i majerankiem
by Daria • • 0 Comments
Składniki: tuszka kurczaka/ około 1 ½ kg/ 30 dkg śliwek 2 duże jabłka 1 duża cebula szklanka bulionu majeranek sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób wykonania: Kurczaka umyć, osuszyć. Dokładnie usunąć tłuszcz. Tuszkę pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać, pokroić w piórka. W rondlu rozgrzać olej, zrumienić kawałki kurczaka. Dodać…
Listy
Konkurs Faceci od Kuchni
by Administrator • • 0 Comments
Zapraszamy do naszego szybkiego konkursu sponsorowanego przez film „Faceci od kuchni” z Jean Reno i Michaël Youn (w kinach od 13 lipca) – Film dostarczy pięknych doznań kulinarnych gdyż poświecony jest kucharzom ich zabawnym perypetiom. Tyle o filmie, w konkursie mamy do wygrania trzy zestawy do czekoladowego fondue.
Zwiastun filmu:
Regulamin konkursu:
Listy
Gęsta zupa z mieloną wołowiną, fasolą i kukurydzą
by Karolina Nocka • • 0 Comments
Składniki:
- 4 szklanki bulionu mięsnego
- 1 łyżka oleju
- 50 dkg mielonej wołowiny
- 1 pokrojona w kostkę cebula
- 1 oczyszczona, pokrojona w kostkę czerwona papryka
- 2 pokrojone drobno ząbki czosnku
- 1 łyżeczka chili w proszku
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
- 1 duży, pokrojony w kostkę pomidor
- 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowanej
- 1 szklanka kukurydzy konserwowanej
- tarty żółty ser
Listy
Zawiesista zupa z mięsem wieprzowym i fasolą
by Karolina Nocka • • 0 Comments
Skladniki:
- 30 dkg pokrojonej w kostkę wieprzowiny
- 2 puszki białej fasoli konserwowej
- 1 szklanka obranych pokrojonych w kostkę ziemniaków
- 1 pokrojona w kostkę cebula
- 2 ząbki pokrojonej w kostkę czosnku
- ½ szklanki pokrojonej w kostkę marchewki
- ½ szklanki pokrojonego w kostkę selera
- ½ szklanki konserwowanego zielonego groszku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1,5 litra bulionu drobiowego
- 1 łyżeczka masła
- sól, pieprz