Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przepisy

Cielęca wątróbka z jabłkami

Składniki: 600 g wątróbki cielęcej ½ szkl. mleka 2 cebule 2 winne jabłka 3 łyżki masła sól łyżeczka pieprzu Sposób wykonania: Wątróbkę namoczyć w mleku po czym odcedzić i pokroić w plastry. Następnie na 1,5 łyżki rozgrzanego masła zeszklić posiekaną cebulę, wówczas dodać jabłka starte na tarce i przez chwilę smażyć po czym doprawić do…

Ogórki konserwowane z warzywami

Składniki: 1 kg jędrnych ogórków 50 dkg małych pomidorów 10 dkg małych obranych cebul 1 duża pokrojona w plastry marchewka Zalewa: 1 litr wody ½ szklanki octu spirytusowego 1 łyżeczka soli 10 dkg cukru podsuszony koper, liść laurowy, czosnek, chrzan wg smaku Sposóp przyrządzenia: W rondlu wymieszać składniki marynaty, doprowadzić do wrzenia, gotować kilka minut.…

Sałatka z ogórków i czosnku

Składniki: 25 dkg ogórków pokrojonych w cienkie pół plasterki 2 drobno posiekane ząbki czosnku ¼ łyżeczki glutaminianu sosu 2 łyżki oleju cukier, sól do smaku Sposób przyrządzenia: Ogórki posolić, odstawić na 30 minut aby obciekły z soku. Czosnek wymieszać z ogórkami. Olej mocno podgrzać. Gorącym olejem polać ogórki, dodać glutaminian sodu i cukier, wymieszać. Przed…