Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przepis

Filet z łososia smażony na boczku w aromatycznym sosie

Składniki: 1,5 kg filetów z łososia 1 rozgnieciony ząbek czosnku ½ szklanki białego wytrawnego wina 6 łyżek masła 2 łyżki smalcu z boczku 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka estragonu ½ łyżeczki oregano 5 łyżek mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Mąki wymieszać. Filety przyprawić solą…

Mus z wędzonego łososia

Składniki: 20 dkg wędzonego łososia 2 łyżki gęstej śmietany 20 dkg twarogu śmietankowego sok z połowy cytryny ½ łyżeczki posiekanego koperku sól, pieprz kawior do dekoracji Sposób przyrządzenia: Łososia pokroić w kostkę, w blenderze zmiksować na gładką masę. Dodać sok z cytryny, twaróg, śmietanę, sól i pieprz, zmiksować całość. Wyłożyć pulchny mus do miseczki, dodać…

Sos ze świeżych ogórków

Składniki: 1 świeży ogórek 1 cebula pokrojona w kostkę 1 drobno pokrojony ząbek czosnku szczypta tartego imbiru 1 oczyszczona zielona papryka pokrojona w kostkę 3 łyżki oleju 3 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ogórka obrać, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w drobną kostkę. W miseczce wymieszać olej, sok z cytryny, imbir, sól…