Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przepis

Marynowana fasolka szparagowa z rzodkiewką

Składniki: 50 dkg oczyszczonej fasolki szparagowej 6 dużych rzodkiewek pokrojonych w plastry 2 drobno pokrojone łodygi selera naciowego 1 mała cebula pokrojona w plastry Marynata: 1 szklanka oleju ¼ szklanki octu winnego 1 łyżeczka musztardy w proszku kilka posiekanych listków bazylii sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umytą i oczyszczoną fasolkę zalać wrzątkiem, posolić, gotować 10 minut,…

Brokuły z rzodkiewką w maśle

Składniki: 30 dkg różyczek brokuł 15 rzodkiewek pokrojonych w grube plastry 2 łyżeczki oleju sól, pieprz 2 łyżki masła Sposób przyrządzenia: Wypłukane różyczki brokuł zalać wrzątkiem, dodać sól i łyżeczkę oleju, gotować 6 minut, odcedzić, przelać zimną wodą, obsączyć. Podobnie przygotować plastry rzodkiewki. Masło rozpuścić. W salaterce wymieszać wszystkie składniki, przyprawić pieprzem.